Hazai médiahazugág a Sátánizmusról

Ez a poszt most kivételes, legalábbis abból a szempontból hogy kivesézi a legújabb hazai médiahazugságot, s egyben a videó által kiváltott reakció is.

Ebben a hónapban többünket is megkeresett az RTL Klub Fókusz című műsorának egyik riportere. Célja az volt, hogy készítsen velünk egy interjút, amit aztán felhasználna a közeljövőben forgatandó, vallási csoportokról szóló ötperces filmjében.

Az interjút mindannyian lemondtuk, ki-ki a saját indokával – én például azért mert nem bízom a médiában dolgozó emberekben.

Megtudtuk hogy attól függetlenül is benne lesz a “filmben” a mi vallási irányzatunk, hogy adunk-e interjút vagy sem. És milyen jó hogy lemondtuk!

Volt bennem egy kis aggodalom, hogy a szokásos agymosó, az igazságot elferdítő riportfilmet fogjuk kapni, és mint már sokszor, most sem csalódtam a televízióban. Erős a gyanúm hogy ha mégis vállaltuk volna az interjút, az eredmény ugyanez lett volna. Habár általában nem szoktam belinkelni a minket lejáratni próbáló vagy mocskoló anyagokat, ezesetben kivételt teszek:

http://www.rtlklub.hu/musorok/fokuszplusz/videok/212253

Megjegyezném, hogy a videóban egy pozitívumot találtam, mégpedig azt, hogy nem konkrétan a Spirituális Sátánizmus ellen irányul. Sajnos ilyen a világ, hogy ezt a dolgot a pozitívumok közé kell sorolnom, de sebaj, egyetlen pirospontot (túl)kompenzáltak több feketével. Lássuk mikért jár a feketepont, illetve milyen kérdések és megjegyzések merültek fel bennem:

1. Az első mondatban a Sátánizmushoz kötik az állatkínzást.

A kettő ég és föld, az állatok szentek Sátán számára. Ismét csak a szokásos megtévesztés és mocskolás megy.

2. Az állatkínzás helyszínén található “Sátánista szövekről” nem tudunk meg többet.

Pontosan mik voltak ezek a szövegek, miből gondolják hogy a szövegek “Sátánisták”?

Mi bizonyítja hogy ezeket a szövegeket az állatkínzók írták oda, és nem valaki más, esetleg pont a riport kedvéért (mert miért ne)?

Egyedül a 666-ot láttam, illetve a “7 nap múlva elvisz a kaszás”-t. Az utóbbi a Kör című filmre emlékeztet (“Hét nap múlva meghalsz!”), talán onnan vették át egy kis változtatással – ez még tudat alatt is hat, mivel ha az ember látta az említett filmet, annak minden borzalmával együtt, akkor ez a felirat megpendíti benne azt a bizonyos húrt, előhozva a filmhez kapcsolt félelmeket.

3. A film belekeveri a Spirituális Sátánizmus jelképeit LaVey-féle Sátánizmusba.

A széles körben használt taktikájuk egyik formájának megnyilvánulása – hazugságokat és féligazságokat kevernek az igazsághoz, így ezek végül egybeolvadnak, és megkülönböztethetetlenné válnak. Persze valamilyen szinten a LaVey-féle Sátánizmusban elterjedt kecskefejes pentagramm is hozzánk kapcsolódik, de ebben a videóban természetesen a héber írásjelekkel körülvett, körbe foglalt változatot láthatjuk.

4. Hazudnak a jelképeinkről.

A jelképeinkről szóló rész az egyetlen ahol a Spirituális Sátánizmus nyomai felfedezhetőek. A készítők nyilván megnyitották a blogot, kivettek belőle két mondatot, valamely másik cikkből két szót, és így született meg a következő néhány marhaság:

“A 666… …jelentése “A Nap Temploma” – MI EZ A HÜLYESÉG? A 666 a Napot jelképezi. illetve ennyi a Nap kabbalisztikus négyzetében található számok összege (36 mező – add össze 1-től 36-ig a számokat, ki fog jönni) – ezt meg is említik, ezzel nincs baj. DE a Nap Templomát NEM a 666 jelenti, hanem a “Salamon Temploma” kifejezés, melyben eredetileg a Salamon “SolOmOn” volt. Erről itt olvashattok: https://spiritsoferidu.wordpress.com/2011/02/26/a-baphomet-tortenete/

“A fordított kereszt… …a hasi- és torokcsakrákat ábrázolja.” – Megint csak egy hazugság. A fordított kereszt a lélek alakját és a lélek csakráinak megfordult állapotát jelképezi. https://spiritsoferidu.files.wordpress.com/2011/12/symbols.pdf

A fenti linkben a mondat így hangzik: A bázis-, keresztcsonti- és hasi csakra a lélek felső részére kerül, a korona-, hatodik- és torokcsakra pedig az alsó részére.”

A készítők kivettek két szót a mondatból, és csináltak belőle egy hazugságot.

Egy mellékes kérdés: mi köze van a kecske pupillája alakjának a Sátánizmushoz? A kecske pupillája vízszintes és hosszúkás, csakúgy mint a marháké, szarvasoké, lovaké és birkáké. Ez a részlet a videóból olyan szintű ostobaságot tükröz, hogy az valami hihetetlen. Az ostoba emberek pedig be is veszik, és persze ettől is megijednek mert ez aztán félelmetes.

“A szarvacskák pedig a bölcsességet szimbolizálják.” – NEM, a szarvak az életerőt, a csi-t szimbolizálják, lásd az előbbi linket.

5. A pszichológusnő hülyeségeket mond.

A “néha már horrorisztikus” vallási rituálékról közli hogy “ezekben kifejezetten csak a káros hatások érvényesülnek” – nos ha a csirkebélben fetrengő beteges majmokra gondol, egyetértek vele. De a videó addigi részében a LaVey-féle Sátánizmusról folyik többnyire a szó, nem pedig a divatsátánistákról. Egyszer venne részt az egyik hálaadó rituálénkon! Bár valószínű hogy neki ez nem passzol a lelkéhez…

Kérdésem: Ez a nő mitől lett ő ekkora szakértő?

“Teljesen destruktív közösség.” – Ismét megkérdezem: a tapasztalat szól belőle? Nem hinném. Ezzel az erővel a bélyeggyűjtőket is destruktív közösségnek lehet titulálni.

6. A végére belerakták az ostoba Wicca bölcselkedést:

“Azt pedig mindenki maga döntheti el hogy miben hisz és milyen szabályok szerint éli az életét, persze csak addig amíg másoknak nem árt vele.”

Ismerős, ugye? “Ha nem árt senkinek, bármit megtehetsz.” – erről ha jól emlékszem, már volt szó, de azért elmondom: ilyen nem létezik. Akármit is tesz az ember, az valakinek vagy valaminek ártani fog – ugyanúgy ahogy valakinek vagy valaminek előnyére válik. Az ártást itt őgy értem, hogy az érdekek ütközni fognak.

Például azzal hogy megszületett ez a videó, a készítők látszólag nem ártanak senkinek. Viszont igenis ütközik az Igaz Sátánisták érdekeivel, ellenben az ellenségeinknek ebből csak haszna van.

7. Az egész film a megfélemlítésre és manipulációra épül.

A riport alatt végig megy a horrofilmbe illő zene és a vészjósló narráció, méghozzá a jól bevált manipulatív, ijesztő frázisokkal (véres, brutális, horrorisztikus, káros, sérült, látszólagos, destruktív stb.).

Az egyik legjobban bevált manipulatív technika a következő volt: az elején közölték, hogy erről az egyházról sok a téves információ – ez elülteti a nézőben a hitet, hogy most a tévhiteket eloszlatják – de nem, csak további tévhiteket ültettek el a néző agyában, amiket így igazságként fogad el.

A filmben szereplő két nő – a pszichológus és az állatkínzásról beszélő nő – azt az érzést keltette bennem, mintha előre megírt szöveget mondtak volna fel, gyenge színészi tehetséggel. Valószínűleg ez így is volt.

Amúgy kik azok a csuklyás valakik akik az erdőben bandukolnak? Ők lennének a Sátánisták? Sztereotípiák mindenütt… Ja, és MERLIN Menzon üdvözletét küldi!

Röviden ennyi lenne. Remélem ezzel a cikkel kellően megvilágítottam azt, hogyan torzítja el az igazságot az ellenség, és milyen hatalmas szerepe van ebben a médiának.

NE BÍZZATOK A MÉDIÁBAN.

AZ ELLENSÉG FEGYVERE, ÉS NAGYON ÜGYESEN HASZNÁLJA.