Azazel

AZAZEL, másnéven ZAZEL, SAMYAZA, SAMYAZAZEL, SHAMGAZ, SHEMYAZA, SHAMYAZA, SHEMIHAZAH, SHAMASH (Babiloni), UTU (Sumér; A Ragyogó),* SAMAS (Akkád), BABBAR (Sumér), Ashur (Asszír), SHAMIYAH (Hathrai), SEMJAZA

  • 1-10 fok Bak/Vízöntő
  • December 23 – Január 2./Január 21 – Január 31.
  • Kardok Ásza
  • Kék, fekete
  • Szaturnusz, Hold ereszkedőpontja (Sárkányfarok)
  • Ólom
  • Levegő
  • Szimbólum: sas, skorpió, szárnyas korong.
  • Szám: 20
  • A pokoli seregek fő zászlóvivője. A biztonságért felel a Pokolban, közvetlenül Luciferrel dolgozik.

*Ő diktálta, személyesen.

Maxine Dietrich Főpapnő tapasztalatai:

Jól ismerem Azazelt, és nagyon közel állok hozzá. Ő egy nagyon magas rangú és fontos Isten. Nagyjából 230 cm magas, erős testalkatú, váll alatt érő világosszőke hajjal. Szúrós, kékesszürke szemei vannak. Nagyon erős, és elkötelezett Lucifer felé. Elvárja hogy 100%-ot teljesíts, és igencsak komoly és szigorú tud lenni. Az ősi időkben közeli kapcsolatban állt az emberekkel, és tanította őket. **AZAZEL NEM AZONOS PAIMONNAL, mint azt néhány ellenséges grimoár állítja. Ők különböző Istenek. Azazel egy Herceg, Paimon pedig egy Király. Azazel nagyon magas rangú, és NAGYON közel áll Luciferhez. Állítása szerint nagyjából 60.000 éves.

Azazel együtt dolgozott velem ezen az oldalon. Sok különböző utaláshoz és forráshoz elvezetett (alul felsorolva). Utasított, hogy említsem meg “Hammurapi Törvényeit”, és azt, hogy ennek a dokumentumnak a tartalmát drasztikus mértékben megváltoztatták az évszázadok során, és ma már egyáltalán nem hasonlít az eredetire. Azazel az igazságtételt jelképezi, és semmilyen módon nem támogatja a megadást, illetve a “fordítsd oda a másik orcádat is” elvét. Habár van néhány említés arról, hogy Azazel feleségül vett bizonyos Istennőket, ez hibás állítás. Azazel nagyjából 10.000 évvel ezelőtt egy emberi nőt vett el.

Azazel hihetetlenül élénk zöld színű aurával jelenik meg nekem, ami hasonló a szívcsakra színéhez. Szigorú, hogy ha nem teszed azt amit tenned kell, de nagyon barátságos és megértő – főleg mikor nehéz időszakon megyünk keresztül, például pszichikus támadás alatt állunk, vagy rosszak a bolygóegyüttállások. Azazel-sama sok útmutatást adott és segített nekem; emlékszem, egyszer egy nagyon rossz együttálláson mentem keresztül, és mikor már úgy éreztem, összeroppanok, Azazel-sama megnyugtatott, és éreztette velem, hogy Sátán Atyámat, Őt, és az Isteneket büszkévé teszem, és a rossz idők el fognak múlni. Annyira hálás vagyok Azazelnek!”

Éljen Azazel-sama!

– Vovim Baghie Főpap


Azazel Beezebub (Enlil) unokája, Astaroth ikertestvére, mindketten Beelzebub fiának, Színnek/Nannarnak, és Szín feleségének, Ningalnak a gyermekei. Azazel és Astaroth mindig nagyon közel álltak egymáshoz. A bal oldalon látható festmény azt mutatja, hogyan szokott nekem megjelenni.


Azazel az igazság és igazságtétel harcos istene. Városai Szippar (egy ősi akkád város az Eufrátesz keleti partján, Babilontól északra) és a sumér Larsza/Ellaszár. Szippar 20 mérföldre (32 km) délnyugatra található az iraki Bagdadtól. Szippar volt az egyik első város amit az Istenek megalapítottak.

Ellaszár sumér neve Ararwa, ami valószínűleg az Arauruwa változata, melynek jelentése “fény-ház”, ami valójában annak a képírásjel-csoportnak a jelentése, amiben ezt írták. Ennek az ősi területnek a romjait ma Szenkere néven ismerik, az Eufrátesz keleti partján fekszik, félúton Warka (Érekh) és Muqayyar (a káldeusok Ur nevű városa) között.

A Larsza névhez hozzátenném, hogy úgy tűnik, a várost “Aste azaga”-nak is hívták, vagyis “a szent (fényes, tiszta) ülőhely”-nek (vagy trónnak), és valószínűleg mindkét név arra próbált utalni, hogy ez a város volt a babiloni napistenimádat egyik nagy központja.

Mint a legtöbb nagy babiloni város, ez is rendelkezett egy nagy toronytemplommal, amit E.DUR.AN.KI-nak hívtak, vagyis “a menny-főld kapcsolat házának”. A város temploma ugyanazt a nevet viselte mint Szippar temploma, vagyis az É.BABBAR-t, a “Fény Házát”, ahol a napistent, Samas-t imádták. Ezt a templomot Ur-Engur, Hammurapi (Amraphel), Burna-buriasm Nebukodonozor Nabonidus állították helyre. Az Loftus által itt megtalált táblákon hosszmértékek, négyzet- és köbgyökszámítás is szerepelt; ezzel jelezve, hogy ez volt a babiloni oktatás egyik fő központja. A templomromok mellett falak és lakóházak maradványait is megtalálták. A várost először saját királyai kormányozták, de nem sokkal Hammurapi uralkodása után a Babiloni birodalom része lett.”1


Azazel az Igazságtétel és a Bosszú Istene. A Fekete Művészetek Mestere, és az Utazók Védelmezője. Jelképe a faravahar (balra), ami a választás szabadságát, és a védelmet jelképezi. A faravahar az eredeti szárnyas korong.


Ő volt az Igigi lázadó vezére. Azazel a jóslás Istene is, és sok jövendőmondóval kapcsolatban állt. Ő volt Hathra városának Főistene, ahol “Samija” néven ismerték. Figyeljétek meg a szarvakat a bal oldali faragványon.

Nagyapjával, Beelzebubbal együtt ő felügyelte az Istenek légifolyosóit. A sas szimbólumát viselte.

Bad-Tibirában, amely a vidék ipari központja volt, Enlil saját fiát, Nannart/Színt nevezte ki parancsnoknak: a városokat felsoroló listákban NU.GIG-nak nevezik (“az éji ég küldötte”). Vélhetően itt született Inanna/Istár és Utu/Samas, hiszen apjukat, Nannart a következő zodiákus csillagképhez, az Ikrekhez (Gemini) kapcsolták. S amikor az ifjú isten, Samas már kitanulta a rakéták minden csínját-bínját, a GIR csillagképet jelölték ki számára, amely egyaránt jelent “rakétát” és “rák-ollót”, míg Istárhoz az Oroszlánt kapcsolták, kinek hátán lovagolt.”2

A zsidó-keresztény biblia szerint [pontosabban Énok könyvében, egy apokrif iratban – a ford. megj.] “Azazel megtanította az embert hogyan készítsen kardokat, késeket, pajzsokat és vértezetet.” A grimoárok azt állítják, Azazel zseniálisan a fémmegmunkálásban, az ásványtanban, illetve a geológiában. Ez mind szimbolikus értelmű. Ő az Alkímia Mestere, a Spirituális alkímiáé. A Spirituális Alkímia az emberi lelken belül az elemek átalakításával áll kapcsolatban, illetve a föld energiájának felszívásával, a földdel való spirituális munkával. Mind a hét csakrát egy bizonyos fém képviseli. Azazel együtt dolgozik Sátán elkötelezett követőivel, hogy elérjék az isteni létet.

A fentiek spirituális jellegűek. A bibliai beszámoló egy eltorzított változat. A “kardok, kések, pajzsok és vértezet” mind spirituális fegyverek. Azazel szakértője a bolygóknak, csillagképeknek, és az asztrológiának. Ezenkívül jártas a művészetekben, a kozmetológiában, dísztárgyak készítésében, és az ékszerészetben. Azazel szépséget teremt.

Azazel pecsétje:

Azazel sumér pecsétje:

*Sok Eredeti Istent úgy ismertek, mint “A Ragyogókat”, erőteljes aurájuk miatt.

¹ International Standard Bible Encyclopedia
² Zecharia Sitchin: A 12. bolygó © 1976

Más források:

Jean Bottéro: Vallás az ősi Mezopotámiában,
fordította Teresa Lavendar Fagan, University of Chicago Press, © 2001

Jeremy Black és Anthony Green: Illusztrált szótár: Az ősi Mezopotámia Istenei, Démonjai és jelképei, © 1992

Donald A. Mackenzie: Babiloni mitológia © 1915

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Azazel.html

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s