Astaroth

A kánaániták ASTARTE-ként ismerték, a suméreknek INANNA, a babilóniaiaknak ISTÁR, az asszíroknak és akkádoknak ASTART, ASTÓRET, ASÉRA és ASTORETH, az egyiptomiaknak ÍZISZ, ASET, ASHET, a főníciaiaknak TANIT-ASTART és ASHTAROTH. Ugariti neve ANAT.

 • 10-20 fok Bak
 • December 31 – Január 9.
 • Érmék 3 (Azazel szerint a Kelyhek Ásza)
 • Gyertyaszín: Barna, zöld.
 • Szín: kék, vörös.
 • Állat: kobra, vipera. Szent állat: oroszlán.
 • Vénusz
 • Réz
 • Föld
 • Trónörökös, Nagyhercegnő a Pokol nyugati részén
 • Tanácsadó, főleg emberi ügyekkel foglalkozik. Nappali démon, 40 légió úrnője. A Pokol kincstárnoka.

Astaroth egy nagyon ősi Istennő. Sátánhoz és Beelzebubhoz hasonlóan a kezdetektől fogva az emberiséggel van. Beelzebub unokája, szülei Ningal és Nanna. Mindig is nagyon népszerű volt minden olyan helyen ahol őt imádták, szerették, tisztelték. Mivel a kezdetek óta velünk van, és sok különböző terület és kultúra fő Istennője volt, sok különböző néven ismerik. Úgy ismerték, mint a termékenység, a szerelem, és a háború Istennőjét.

Astaroth mérhetetlenül erős aurával jelenik meg, aminek halványkék a színe. Nem erősségben, hanem szépségben halvány. Astaroth energiája élénkítő és kellemes; minden szinten gyönyörű. Hosszú, aranyszínű haja van, elég magas, és élénk, fehér-arany színnel volt körülvéve. Akkor szoktam a legjobban érezni őt, mikor invokálom a Duat Négy Uralkodó Istenét. Mindig ott van mikor elveszettnek érzem magam, vagy igyekszem valamit elérni, mindig útmutatást ad. A hangja nagyon erős, Astaroth-sama nagyon törődő, viszont mikor utasításokat ad nekem, tisztán és tömören mondja. Rengeteget segít nekem, és nagyon hálás vagyok neki mindenért.
Éljen Astaroth-sama!”

– Vovim Baghie Főpap


Inanna neve ékírással


Astaroth szimbólumai, az egyiptomi  Ankh-ból átvéve


Inanna fala Urukban


Astaroth pecsétje

 

A csillag csúcsainál lévő, három pontból álló “fürtök” ősi szimbólumok, Inanna magas spirituális rangját jelképezik. Sumér Istennőként Inanna hatalmas harcos hírében állt, szent állata az oroszlán volt. Az alábbi képeken a Nimrud-beli templomát őrző oroszlánok láthatók.


Astaroth kánaánita stílusú temploma

Szent városa Uruk volt, Sumer egyik legrégibb városa. Itt állt a temploma is, fent a jobboldali képen a templom romjai láthatók. Uralkodása alatt Sumer népe és közössége virágzott és növekedett. Az Ősi Közel-Kelet sok városában voltak szentélyei és templomai.


Sumér címe, a “Mennyek Királynője” lett átalakítva “Szűz Máriává” a keresztények által. Astaroth volt a babiloni Istennő, Istár. A babiloni szövegek úgy nevezték: “A Világ Fénye”, “Az Istennők Istennője”, és “Az Erő Ajándékozója”.


Babilon fő bejárata az “Istár Kapu” volt, amit körülbelül I.e. 575-ben építettek. A város belső részének nyolc kapuja közül ez volt a nyolcadik. II. Nabukodonozor babiloni király a Kaput Istárnak szentelte. Ez volt az egyik leglenyűgözőbb építmény a Közel-Keleten. Az Istár Kaput sárkányok, bikák és oroszlánok díszítették. Mikor a kereszténység megérkezett, Sátánnal (Éa) és Enlillel (Beelzebub) egyetemben ő is a varázskönyvekben végezte, mint a Pokol Trónörököseinek egyike. Ők hárman voltak a Közel-Kelet legismertebb, legnépszerűbb istenségei. Hírnevüket elpusztították, befeketítették, meggyalázták, megrágalmazták, démonizálták és “gonosznak” nevezték őket.

Habár Szidónt is figyelembe véve nem szabad elfelejtenünk, hogy istennője Astart volt, kinek nevét az izraelita írnok az ‘strt mássalhangzókkal írta le, kimondani pedig a hasonló kiejtésű héber szó, a “szégyen” magánhangzóival kellett, és ez a szidóni istennőt, Astróretet rossz színben tüntette fel.”
– Kivonat James B. Pritchard 1978-as “Recovering Sarepta, A Phoenician City” című könyvéből

A név különböző változatai közül az Asztarte a Tel Amara levelekben jelenik meg. A héber Astóret akkor jelent meg, amikor a hatodik században a Maszoréták rabbinikus iskolája elhatározta hogy az írott héber nyelvben a magánhangzók hiányának ellensúlyozására felhasznál egy konvencionális rendszert; ezzel egyidőben az idegen istenek neveibe a “boshet” szó magánhangzóit helyezi. A boshet jelentése “undor”.
– Szemelvény Egerton Sykes 1993-as “Who’s Who Non-Classical Mythology” című könyvéből


Fent az Ízisz-Templom maradványai láthatók. Eredetileg a Philai szigeten volt, de áthelyezték az Agilka szigetre (fent), hogy az Asszuáni-gát építésekor megvédjék az áradástól

Astaroth megmondja a múltat, jelent és jövőt, felefedi a titkokat, bölcsészettudományokat tanít. Prófétikus álmokat és víziókat ad, bepillantást ad az ismeretlenbe, tanácsokat ad azoknak, akik közel állnak Enkihez és aktívan dolgoznak neki. Megszerzi a hatalommal bíró emberek barátságát, a luxust és könnyedséget jelképezi.

A Húsvétot (eredetileg “Ashtar”) tőle lopták a keresztények.

Maxine Főpapnő (tapasztalataim Astarothtal):
Astaroth gyönyörű istennő, világosszőke hajjal. Annak ellenére hogy magas, törékeny alkatú. Színei a vörös és a kék. Néha szárnyakkal jelenik meg – amikben vörös és kék csíkok vannak. Gyakran meglátogat engem és a JoS papságának más tagjait is. Ő a barátunk és vezetőnk.


Marcos Macias képe

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Astaroth.html

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s