Meditáció és a fizikai test

Sok embernek vannak téveszméik a meditációról általánosságban, csakúgy, mint az egészségről és a saját testükről. Nem vagyok orvos, de az érveim saját és mások tapasztalatain alapulnak.

Először is van egy rossz szokás, amit sokan elkövetnek a meditációval kapcsolatban: elhanyagolják a fizikai valóságot. Ebbe beletartozik a rossz étrend, az evés elhagyása, illetve a meditáción kívül minden mással kapcsolatban való érdektelenség. A fizikai test energiát használ fel meditáció közben, és ez szorosan összefügg minden tápanyaggal (pl. Szénhidrátokkal), amit a test felhasznál és lebont. A meditáció közben érzett eufória szintén kapcsolódik a fizikai testhez, mivel az asztrális és a fizikai világ szorosan kapcsolódik egymáshoz. Habár mindenkinek a saját testét és működését kell kiismernie, vannak általános, mindenkire vonatkozó dolgok, amiket fel lehet használni.

A helyzet az, hogy a fehérjék és más tápanyagok több mint valószínűleg homályos, nagyon nehezen megfigyelhető változásokat okoznak. Az élőlények két energiaforrásból táplálkoznak: a spirituális forrásból, ami a lélek; és a fizikai forrásból. Ezek összefonódása miatt az élőlények nem maradhatnak örökké életben egyik nélkül sem. A fizikai síkon ez azt eredményezi, hogy sokan az öregségbe halnak bele, illetve hamar megöregszenek. Magasabb szinten a magasabb szintű test is károsodhat, még akkor is, ha az asztráltest sokkal ellenállóbb a fizikainál.

Mikor valamelyik test esetében átlépjük annak korlátait, a másik testünkből próbálunk energiához jutni. Ha nincs tartalék energiánk, vagy folyamatosan csak tartalék energián üzemelünk, előbb-utóbb össze fogunk omlani. Ezért fontos mind a fizikai test, mind pedig a lélek karbantartása. Sok esetben mikor a fizikai test megbetegedés előtt áll, energiát von el a magasabb testtől, hogy megbirkózzon a betegséggel. Egyszerűen szólva ezért segíti az „érzelmi erő” az „érzelmi egészséget”. Ha a helyzet fordított, és a léleknek vannak problémái, segíthetünk rajta a fizikai testen végzett „javítással” (például egy jó ebéd elűzi a depressziót), de ez csak tüneti kezelés, a problémákat nem oldja meg.

Sokan nem veszik figyelembe a Joy of Satan weboldalán található figyelmeztetéseket, vagy olyan dolgokat csinálnak ami nagymértékben kiegyensúlyozatlanná teszi őket, esetleg lusták olvasni, vagy csak azt hiszik „ők jobban tudják”. Ez utóbbi elterjedt dolog 2016-ban, mivel a google mindenkiből szakértőt csinált a világ minden létező dolgával kapcsolatban. Nem tudtad, hogy a Föld lapos? Én rágugliztam! Ez HALÁLOS, és nagyon erősen javaslom, hogy vegyétek komolyan amit mondok. A „csak spiritualitás” eszméje csak a zsidók ökörsége, a keresztények mocska, a hinduk hülyesége. Minden olyan történet, ami olyanról szól, hogy a 12 éves jógi 6 trillió évig ült egy fa alatt és nem evett közben semmit, teljes mértékben hazugság. Ezt nem „kételkedésből” mondom. Az ilyen haszontalan, fizikailag önmegtagadó szemét sokak számára lehetségesnek tűnik, mert „minden lehetséges”. Talán ha leugrassz egy felhőkarcolóról, egy aranyozott bársonypárnákkal teli kukába zuhansz, és kutya bajod sem lesz! Mi ennek az esélye? 1 a 10000000000000000000-hoz? Aki olyan hülye hogy ilyeneket kipróbál, annak sok szerencsét!

A fizikai testet folyamatosan el kell látni üzemanyaggal, nem csak az alapvető működéshez, de a magasabb szintek meditáció általi eléréséhez is. Nem azt mondom, hogy többet kell enned, csak azt, hogy a szükséges tápanyagokat (vitaminokat, ásványi anyagokat, szénhidrátokat, rostokat és minden mást) muszáj bejuttatnod a szervezetedbe. Különösen fontos, hogy az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges anyagokat, pl. a B6 és B12 vitamint ne hagyd kiürülni a szervezetedből, különben – rendszeres meditáció mellett – komoly problémáid lesznek. Ha naponta meditálsz legalább mondjuk fél órát, az alapvetően szükséges mennyiség mellett egy kis pluszt is be kell vinned, onnantól a tested már tudja a dolgát.

A „vegán étrend spirituális” és hasonló, kukába való tanítások célja az, hogy MEGÖLJÖN. Ha csak azt nézzük, hogy a vegán étrend miatti tápanyaghiány kikészíti ezeknek a barmoknak az agyát, arról már nem is kell beszélnem, hogy mit tehet olyanokkal, akik komolyan meditálnak és felemelik a vriljüket. Ahogy mondtam, IGAZÍTSD a saját szükségleteidhez az itt leírtakat. Ha valaki túlsúlyos, nem kell megennie egy egész disznót a meditációhoz, és ha valaki csontsovány, nyilván sokkal többet kell ennie.

A meditáció a rendszer egyensúlyára hat. Mikor meditálsz, először MINDIG erősítsd meg, hogy a meditációk pozitív és egészséges módon erősítenek meg téged. Ha „hősködsz” a meditációkkal – például ha a korlátod 100% és te 250%-ig elmész csak hogy bebizonyíts valamit -, az működhet néhány hétig vagy hónapig, és a hátulütője, hogy még prímán is érezheted magad. Azonban mikor a nagy Dinamit 666 nevű „hős” összeomlik emiatt, az sok esetben nagyon fájdalmas lehet.

A problémák akkor kezdődnek, mikor kimeríted magad, ezért ISMERNED KELL a korlátaidat. Ha a meditációd végén nem érzel éhséget, vagy épp ellenkezőleg, hihetetlenül éhes vagy, akkor valami gond van, kivéve, ha ez számodra normális és a fizikai test tápláltságából ered. Tartsd meg az egyensúlyt. Gondoskodj róla, hogy a tested meg legyen töltve a szükséges tápanyagokkal. Egy jellemzően jó meditáció után emelkedettnek, könnyednek, kényelmesnek fogod érezni magad, nem pedig kiegyensúlyozatlannak. Ez nem minden esetben van így, de soha nem szabad meditáció után feszültnek, fáradtnak érezned magad. Ha szélsőséges reakcióid vannak, például hánysz, akkor baj van.

Akik már felébresztették a Kundalinijüket, vagy nagyon haladó meditátorok, azokra ugyanez vonatkozik. Soha ne hagyjátok „olaj nélkül működni a gépezetet”, mindig adjátok meg neki a szükséges dolgokat. A Kígyó extra energiát von el a testből is. Ezért van az, hogy sokan éreznek eufóriát, ami egyszer csak szűnni kezd. Ez vagy a lélek, vagy a test éhségérzetét jelzi.

Sokan kérdezték, hogy mennyi ideig szükséges meditálni naponta. Ennek nincs megszabott ideje! Nagyon veszélyes lehet, ha valaki mondjuk 5 órát meditál, vagy mondjuk követi a hinduk spirituális fejlődést „segítő” egyik tanácsát, és mantrázás közben 100.000-szer beleugrik egy kád vízbe (megj.: tényleg van ilyen!). Akik olyanokat állítanak, hogy pl. egész éjszaka meditálnak, általában hazudnak. Ez a legtöbb ember számára szükségtelen, a meditációban a minőség a fontos, nem a mennyiség. Egy hivatásos sportoló például sokkal többet képes edzeni, mint aki tegnap kezdett sportolni. Ha ez utóbbi fogja magát, és mondjuk 5 órán keresztül edz, valószínűleg összeesik, és a kórházban köt ki, valamilyen maradandó károsodással. Ha Istent vagy gangsztát játszol, azzal semmire nem fogsz menni, csak visszafordíthatatlan sérüléseket okozol magadnak.

A meditáció olyan, mint a súlyemelés, vagy bármilyen más dolog, és alaposan el kell sajátítani.

A súlyemelés példáján szemléltetve, akik természetesen erősek, azok mondjuk elsőre ki tudnak nyomni 50 kilót. Aki gyengébb, az csak 10-et. Ha az erősebb úgy hiszi, a második napon már 150 kilót is meg tud emelni, és beképzelt módon nekivág, súlyos sérülésnek, mondjuk izomszakadásnak néz elébe. Egy évvel később a korábban gyengébb, de fokozatosan és kitartóan haladó súlyemelő úgy emel meg 150 kilót, mint egy vekni kenyeret, míg a másik egész életére kiesett a versenyből a sérülése miatt.

Ahogy sokan tisztában vagytok vele, a test egésze, minden szervével együtt nagyjából 40 naponta teljesen újjáépül. Ez a 40 napos munkákhoz és 40 napos meditációs programokhoz kapcsolódik. Amikor a tested átesik egy ilyen folyamaton, nem táplálhatod csupán vízzel és almával. Ha mégis így teszel, akkor csak a tartalékaidat éled fel. Ha pedig a tartalékaidból élsz, azok előbb-utóbb elfogynak. Ez nem vicc. Ne hagyd, hogy ez megtörténjen.

Végül, de nem utolsósorban, akik pszichotróp gyógyszereket szednek, először mindenképp ellenőrizzék az étrendjüket, az életmódjukat, és a testi állapotukat. Egy túlzottan sovány, vagy elhízott ember számára normális dolog a depresszió, a kiegyensúlyozatlanság miatt. Az orvosok erre csak legyintenek és tüneti kezelést adnak, érintetlenül hagyva a depresszió okait. A probléma eredhet a lélekből is. Ha bármi hasonló, negatív kategóriába tartozol, először is haladj lassan és próbálj meg javítani a dolgokon. Az étrendeden, a testsúlyodon, aztán használj pozitív megerősítéseket. Ne erőltesd túl a tested, mintha valami gép lenne, ami mindent kibír, főleg, ha idősebb vagy. Adj neki időt, hogy alkalmazkodni tudjon a változásokhoz. Néha a változások kiválthatják az érzést, hogy vissza kéne térni a régi rutinhoz, vagy abba kéne hagyni a kezelést és a jobbá válást. Légy elhivatott, és lépj túl ezen az érzésen!

A pszichotróp gyógyszerek esetében, ha úgy döntesz, hogy ezek nem segítenek és meg akarsz válni tőlük, KIVÉTELESEN lassan tedd! Ne azt csináld, hogy ma egy egész tablettát veszel be, holnap felet, holnapután meg elhagyod! Ez ostobaság lenne. Sok helyen úgy írják fel az embernek az antidepresszánst, mint ahogy a kisgyereket tömik a narancslével. Nem ROSSZ és nem NEGATÍV dolog, ha néha ilyen segítségre van szükséged, főleg a mai világban, ami tele van sokféle szemétséggel, félelemmel, kegyetlenséggel.

Ha úgy gondolod, ezek rossz hatással vannak rád, felhasználhatod a tanácsomat, és LASSAN elhagyhatod őket, de csak ha azt látod, hogy ettől javul az állapotod. Ha csak egyféle tablettát szedsz, működhet, viszont ha többet, előbb kérd ki az orvosod tanácsát. Szó szerint az lehet a megoldás, ha egy 40 napos időszakban naponta eltávolítasz egy NAGYON kis (akár alig látható) darabot a tablettádból, egy tű segítségével. Ezt végezheted 40-50 napig, amíg a tablettát teljesen elhagyod. Ezt nagyon kiegyensúlyozott étrenddel és meditációs programmal kell támogatni (ne csinálj hirtelen túl sokat), illetve mindennel kapcsolatban stabilnak kell lenned.

Semmi „szélsőséges” vagy „hirtelen” dologra nincs itt szükség, csak kicsi, fokozatos lépésekre. Sok esetben a gyógyszerek új egyensúlyt alakítanak ki a rendszerben, ami függ a gyógyszertől, ezért csak lassan lehet megváltoztatni. Lehet, hogy ez az új egyensúly hetek, hónapok, vagy évek alatt alakult ki, ezért a teljes megváltoztatásához rengeteg időre lesz szükséged. EZ NEM BAJ. A spiritualitástól sem fog visszatartani, ha fokozatosan elhagyod, hogy MEGGYÓGYÍTSD magad. Az egészség a spiritualitás alapja. Az elképzelés lényege, hogy a tabletta egy ötvened részét, amit naponta eltávolítasz belőle, lassú és nem megterhelő meditációval pótolod.

Ismétlem, NEM vagyok orvos, és ez NEM orvosi tanács. Mindezt logikára és spirituális tudásra támaszkodva mondom.

Mindennek kiegyensúlyozottnak kell lennie. Ne lendítsd ki magad az egyensúlyból és harmóniából. Szélsőséges esetekben, ha a gyógyszert egyik napról a másikra megvonják, a páciens belehalhat. Ugyanezt az irányvonalat kell követni a természetes táplálékkiegészítők esetében. Ha úgy döntesz, beszerzel néhányat – függetlenül attól hogy természetes vagy sem -, ne tuszkold le őket a torkodon rögtön az első napon. Adj neki időt, fokozatosan emelve az adagot. A fizikai test nem bírja a gyors és nagymértékű változásokat. Sokkal jobban bírja, ha odaadással, támogatással és figyelemmel fordulsz felé.

Tudom, hogy elég nagy „étrend-vita” tombol a fórumokon, és sok ember sokféle információt dobál ide-oda. Ami lényeges, hogy el kell kerülni a mesterséges és feldolgozott élelmiszereket. Ajánlott a mediterrán étrend, vagyis a hús és zöldség fogyasztása. Lásd el a szükséges tápanyagokkal a szervezetedet, és ha ez nehezen megy, használj természetes táplálékkiegészítőket.

Addig se feledd, hogy – amint a haladóbbak már tapasztalatból tudják – az ember végül megtalálja a saját ösvényét, elkezd stabilizálódni és fejlődni. Erre kell törekedni, és hagyni kell magadnak időt, hogy megtalálhasd a megfelelő utat.

– Hooded Cobra 666 Főpap

Forrás: https://josministries.prophpbb.com/topic17625.html

Kategória: Életmód | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.