Spiritualitás és a Belső Szervek: a Vesék

Az írásom címe előre árulkodik a mai cikk témájáról, melyben egy sokak által hétköznapinak hitt szervet fogok kivesézni. 🙂

A vese biológiáját most nem fogom részletesen elmagyarázni, mivel biztos vagyok benne, hogy az ismeretterjesztő könyvekben olvasott információk már lerágott csontnak számítanak; no meg én sem azért kezdtem írni ezt a cikket, hogy anatómiai előadást tartsak.

Ehelyett csak néhány – szervezetünk működésére nézve pozitív – tulajdonságát említeném meg, hogy a biztonság kedvéért alapszinten mégis minden laikus képben legyen róla.

 • Kiegyensúlyozza a víz- és sóháztartást
 • Hatalmas szerepe van a vizelet-kiválasztásban
 • Szabályozza a kalciumanyagcserét
 • Méregtelenít (eltávolítja a szervezetből a vízben oldódó mérgeket)
 • Gondoskodik a normális vérnyomásról

Röviden, tömören, világosan: minden szerv működése elengedhetetlenül fontos; de míg sokan a szív és egyebek egészségére összpontosítanak, elfelejtik az egyik legfontosabbat, a vesét.

Különösen veszélyes, ha a veséid elégtelenül működnek; többek között azért, mert a veseelégtelenség egy kimondottan lassú, de precíz gyilkos. Sokszor az emberek hosszú ideig észre sem veszik veséik károsodását, s mire észbe kapnak késő. Pedig intő jel lehet erre akár a hipertónia (magas vérnyomás), vagy a vérszegénység is.
Ha a vesék tönkrementét későn veszed észre, bérelt helyed van a koporsóban, hacsak nem ivócimborád az egyik szervmaffia 🙂

No de a lényeg: emelett van pár olyan különleges okkult információ, amiről nem is gondolnád mennyi köze van ehhez a témához.
Sokaknak, még a tapasztalt Sátánisták közül is, egy pogácsányi sütnivalója sincs arról, mekkora szerepe van ennek a szervnek a spiritualitásban. Nagyon fontos információkat fogok most közzétenni erről, amit ha figyelmesen végigolvasol, egy kis tehetséggel fejben teljes képet alakíthatsz ki a fizikai tested hús-vér szervének szerepéről a Magnum Opusban.

Spirituális szempontból a vese a víz elemmel és a keresztcsonti csakrával áll szoros kapcsolatban; magyarán mondva a vesék erősen kihatnak mindarra, amit a víz elem és a keresztcsonti csakra ural.

A vesék tisztán-, és egyensúlyban tartják a testben lévő víz elemet. – Ez a tény nem meglepő, ha megfigyeljük a vese fiziológiai szerepét a testünkben: a kiválasztás szerve, azon belül is főként a vizelet kiválasztásé, fontossága alapvető a homeosztázis fenntartásában. –

Mentális szintekre leképezve a vese megnyilvánul az érzelmek és a testi-lelki regenerációs képességek terén is. Például ahhoz, hogy jól bírd a stresszt és pszichológiai megterhelést, s emellett is kiegyensúlyozott, félelem és szorongásmentes érzelmi világban élhess, elengedhetetlen az egészséges vese. Érzéseid vízfolyamát ugyanúgy tisztítja és szűri, ahogy testedben lévő folyadékokat is.

Sokan vannak akik hosszú távon képtelenek spirituális fejlődésükben stabil és rendszeres tempót fenntartani; s bár sokan sokféleképpen magyarázzák tény, hogy legtöbbször a gondterhelt, különböző félelmekkel és negatív érzelmekkel, valamint szorongással teli életvitel teszi lehetetlenné az intenzív munkát és fejlődést. Ilyen felkavart állapotban a legegyszerűbb meditációs gyakorlat sem végrehajtható. A meditáció alapja a csendes, kiegyensúlyozott és nyugodt elme, ami bármikor, gond nélkül képes az elmélyült összpontosításra. A vese pedig pontosan ezt teszi lehetővé a víz elem balanszának szabályozásával.

A kínai medicina a vesét a Dzsing (jing) termelőjének és tárolójának tartja. A Dzsing (vagy Ódzsasz a védikus gyógyászatban) egy rendkívül finom szubsztancia, ami képes fiatalon tartani és megújítani a testet. Ennek az anyagnak a jelenléte meghatározó a fizikai egészséged és tűrőképességed szempontjából is; az agyad, ideg- és immunrendszered számára olyan ez, mint egy gépnek az olaj.

Biztos volt már veled olyan, hogy úgy érzeted ,,száraz az agyad,, nos, ez pontosan a Dzsing/Ódzsasz hiányának árulkodó jele. Ami a lélek és csakrák számára a tobozmirigyből kiválasztott ambrózia, az a test számára Dzsing/Ódzsasz, mely szorosan összefügg a víz elemmel és a szexuális energiával.

A Magnum Opus, fizikai halhatatlanság lehetetlen volna e nélkül az anyag nélkül. A Sen (Szellem) a finomfizikai energián (Csí, Prána) keresztül hat a Dzsingre, ami így egy örökifjú és tökéletes testet hoz létre. Ez a Nagy Munka képlete a Taoizmusban.

Egészséges vese nélkül nem csak lehetetlen a meditáció, hanem értelmetlenné is válik végső soron, hiszen nem áll rendelkezésre az anyag, ami megújítaná és tökéletesítené a testedet, tehát nincs mire kihatnia a meditációban felkeltett energiának.

A lényeg lényege: egészséges vese nélkül lehetetlen halhatatlanná válni.

Függetlenül attól, hogy jelenleg a veséid milyen állapotban vannak, elengedhetetlenül fontos az állandó ápolásuk. Mivel olyan ez a szervezetedben, akár egy szűrő, képtelenség elkerülni az időnkénti megtisztítását; főleg ha valamilyen okból kifolyólag gyakran szedsz műanyag vitaminokat, vagy gyógyszereket.

S íme végezetül, ami a mai cikkem lényege akart lenni: leírok ide néhány teljesen természetes módszert, amivel nagyon hatékonyan megtisztíthatod a veséidet; olvashatsz általános vesevédő receptet, valamint vesekövek és egyéb elégtelenségek orvoslását.

Mindemellett a blogunkon található letölthető anyagok közé feltöltöttem egy új PDF fájlt, amiben az egyik legjobb, többek között a vese egészségét védő és helyes működését elősegítő Kundalini Kriya gyakorlat található.

Ha az általam alább leírt természetes módszereket és a PDF-ben közzétett spirituális gyakorlatot együttesen alkalmazod (kúra szerűen: minden tisztítási módszerhez odaírom az alkalmazási intervallumot), egy óriási lépést teszel előre a tökéletes vesékért és testi-lelki egészségedért.

Íme a módszerek:

 • Felforralsz 1 teáskanálnyi lenmagot egy pohár (kb. 2 dl) vízben. Ha a lenmag szétfő, egy sűrű folyadékot kapsz, amelynek legparányibb részecskéi abszorbeálnak minden káros anyagot, amely a gyomor- és béltraktusban, a vérben, a májban és a vesében található. Akár a főzet egésznapi adagját elkészítheted egyszerre, és termoszban tárolhatod. 1/2 pohár lenfőzetet igyál 2 óránként 2 napon keresztül. Mivel a főzet elég sűrű lesz, ezért fogyasztás előtt meleg vízzel fel kell oldani (lehetőleg előzetesen megtisztított vízzel). Ha a lenfőzetet kellemetlen ízűnek érezed, citrom levével ízesítheted.
 • Másik potenciális vesetisztítónk a zab.
  A zab tulajdonságából fakadóan képes a húgyköveket homokká oldani, a diabéteszeseknél csökkenti a vércukorszintet, jelentősen javítja a gyomor- és béltraktus működését. A zab úgyszintén segít a glomerulonephritisben és a phielonephritisben szenvedőknek. Egy pohár zabot leforrázol 5-6 pohár forralt vízzel, és tovább főzöd 50-60 percig kis lángon. Hagyd leülepedni, majd bármikor és bármilyen mennyiségben ihatod. A főzetet hűtőben tárold, mert melegen hamar megsavanyodik.
 • A szervezetben képződött bármilyen kövek (főleg vesekő) oldására vagy aprítására használhatod a csipkebogyó gyökerének főzetét is. A főzet készítése: 2 evőkanál apróra vágott gyökeret felöntesz 1 pohár vízzel. 15 percig forralod mázas edényben, majd lehűtöd, leszűröd. 1-2 héten keresztül 1/3 pohárral melegen fogyaszthatod napi 3 alkalommal. A csipkebogyó húsának a főzetét szintén használhatod vesebetegségek és a húgyhólyag gyógyítására. A főzetnek itt is, mint az előbbinél sötét színűnek kell lennie, ami a növényi pigmentek mennyiségére utal.
 • Köztudott, hogy a nem szerves anyagok (elsősorban a kalcium, amely a kenyérben és egyéb koncentrált keményítőtartalmú termékekben található) okozzák a vesében a magformájú képződményeket. A vese tisztítására a következő összetételű zöldségleveket ajánlom:
  10 rész sárgarépa, 3 r. cékla, 3 r. uborka. Másik változat: 9 r. sárgarépa, 5 r. zeller, 2 r. petrezselyem. A petrezselyem levéről: ez a lé kitűnő szer a húgy és nemi traktus megbetegedéseinél, hatásos a vesében és a húgyhólyagban képződött kövek kihajtására, ha a vizeletben fehérje van, és egyéb vesebántalmaknál. A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt felhasználható. Ez az egyik legerősebb gyógyhatású lé, ezért 30-60 ml-nél többet használni egymagában nem javasolt!
 • Kövek egyéb természetes kihajtása a veséből:
  1 pohár méz, 1 pohár vodka, 1 pohár fekete reteklé, 1 pohár céklalé. Az egészet összekevered és 2-3 órát állni hagyod, majd 3-4 napig sötét helyen érleled. 1 evőkanállal fogyassz evés előtt 30 perccel.
 • Másik hatékony tisztítási módszer:
  3-5 babérlevelet 1 pohár vízben kis lángon 10 percig főzz. Lehűtöd, és napi 3 alkalommal, evés előtt 1 evőkanállal fogyaszthatsz max. 2-3 héten keresztül.
 • 1 evőkanál reteklét elkeverve 2 evőkanál mézben napi három alkalommal fogyassz, evés előtt 30-40 perccel. A kúra 3-4 hétig tartson. Ez a recept felgyorsítja a homok, kövek, sók oldását, erősíti a béltraktus perisztaltikáját, segít eltávolítani a fölösleges koleszterint.
 • Végezetült itt egy utolsó vesebarát recept:
  2 dl vodka, 2 dl olívaolaj, 2 dl méz, 2 dl citromlé. Az egészet összekevered és egy sötétfalú üvegbe töltöd, majd 10 napig érleled. Használat előtt rázd fel. Evés előtt 30 perccel, 1 evőkanállal 14 napon keresztül fogyassz. Utána 14 nap szünetet kell tartani, majd a kúrát megismételheted (cukorbetegek ne alkalmazzák!).

Zárásként egy jó tanács: Mindenképp tartsd be a leírt intervallumokat, és ne fogyassz állandóan ilyen készítményeket, csak egy-egy kúra erejéig. Utána tarts szünetet, csakis így kerülheted el a vesékre roppant káros túldolgoztatást.

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.