Sátáni Szabbatok és Eszbatok

A Sabbatok abban különböznek az Esbatoktól [a teliholdkori összejövetelektől], hogy egyben ünnepek is. A “Szabbat” szó a francia “sebattre” szóból származik, jelentése “dorbézolni”, “mulatozni”. Az év Nagy Szabbatjaival kapcsolatban a Sátáni Ünnepeknél találsz információt.

A Sátáni koveneknek a következőkre van szüksége a működéshez:

Egy biztonságos terület ami Templomként fog szolgálni, és ahol a koven ésszerű mértékben hangoskodhat, de semmilyen módon nem fogják megzavarni. A területet egy Főpapnak/Főpapnőnek kell megáldania. A falakra pecséteket kell festeni/akasztani, Sátán képeivel együtt. Ha erre nincs lehetőség, akkor bármilyen biztonságos és privát terület elfogadható. Mielőtt bármilyen összejövetel helyet kapna itt, a területet meg kell szentelni, és el kell kötelezni Sátánnak.

A koven szertartási eszközei:

A Főpap/Főpapnő magával hozhatja az athaméját, vagy lehetnek külön rituális eszközök amik a koven egészéhez tartoznak. Szükség lesz egy oltárra, csoportkehelyre, egy csengőre, gyertyákra, valamint egy lehetőleg olyan füstölőtartóra, ami láncokon lóg, és amiben izzó szénre kell lazán elhelyezni a füstölőanyagot. Ezt a kör és a templom megszentelésére használják. Szükség van még egy imakönyvre, amiben a hatalommal bíró szavak is le vannak írva a csoport számára. Ezt a koven legművészibb tagja is beleírhatja. Mindezen dolgokat biztonságos helyen kell tartani, ahol kívülállók semmilyen módon nem képesek hozzáférni. A rituális eszközök mindegyikére rá kell festeni, rajzolni, vésni a csoport különleges jelképét.

[Fontos hogy olvasd el az oldal alján található megjegyzést.]

A hangszerek opcionálisak, de javasoltak. A Sátáni kovenek hagyományos hangszerei a kis dobok, tamburinok, furulyák, pánsípok, fuvolák, csörgők. Ezek a ritmikus körtánchoz, vagy kígyózó oszlopban haladó tánchoz kellenek, amik a csoport, mint egység erejét hivatottak megemelni. Ezek azonban csak a hagyományos módszerek. A zenét lehet CD-lejátszóból is játszani, például metált, ami mindenkit felpezsdít. Bármi megfelel ami működik, és a koven minden tagja számára kényelmes.

A rendszeres koven-találkozók az Esbatok. Ezen alkalmakkor rituálékat, mágiát, kutatást/tanulást lehet végezni a csoporttal. Az Esbatok a telihold idején lévő pár napot jelentik. A telihold erőt ad a lélek női oldalának, ami ilyenkor sokkal erősebb, ezért ekkor vannak a találkozók és a mágikus munkák. A lélek női oldala adja a nyers erőt, a férfi (logikus) oldala pedig irányítja a női oldal energiáit hogy manifesztálódjanak a valóságban. A telihold minden akkor végzett mágikus munkának erőt ad. Minden kovennek találkoznia kell legalább havonta egyszer, a telihold idején. Mivel évente 13 telihold van, évente 13 találkozónak kell lennie.

Az Esbatokon megbeszélnek mindent: mit és hogyan kell elvégezni, mi lesz a következő Esbaton. A koven megbeszéli milyen munkát [mágiát] fognak végezni, és milyen módszerekkel. Az egész csoport azután meditál az elérendő célról. Minden egyes tag elméjében tiszta képnek kell lennie a tervezett munkáról és a végcélról.

A Sátáni kovenben MINDEN tagnak aktívan részt kell vállalnia. Az egyik meggyújtja a gyertyákat, mások a hangszereken játszanak, más tagok az imákat írják, vagy a segítenek körvonalazni a rituálét, stb.

Életbevágó hogy a csoport teljesen egyedül legyen, és hogy soha ne zavarják meg vagy szakítsák félbe a munkájukat, különösen mikor mágiát végeznek. A biztonság mindenek felett áll. Mikor a koven mágia céljából találkozik, a következő rituálét végzi el. Ezek csak útmutatásként szolgálnak, és minden csoport a saját meglátása szerint módosíthatja.

A rituálé

Az Esbatot általában a Főpap/nő nyitja meg azzal, hogy pentagrammát rajzol a levegőbe, és elvégzi a Standard rituálét. A Pokol 4 Trónörökösének invokálása után a Főpap/nő felolvas hangosan egy imát, amelyben Sátán útmutatását kéri a koven munkáihoz. Ezután 5 percnyi csendes meditáció következik, ami alatt minden egyes tag saját módszerével köszönetet mond a Pokol Erőinek, vagy kéréseket intéz feléjük.

Általános hagyomány hogy ezután a koven egységesen kántálni kezd.

A kántálás szövege lehet pl. S-Á-T-Á-N, S-Á-T-Á-N, vagy S-Á-T-Á-N, H-A-L-L-D SZ-A-V-U-N-K. Ha rendelkezésre állnak hangszerek, mint például furulya, vagy egy kis dob, ezeken lehet játszani a kántálás közben. Érezzétek és élvezzétek a kántálás erejét néhány percig. A kántálás után a Főpap/nő terpeszben a kör közepére áll, karjait az égnek emelve. A csoport köré térdel, szintén felemelt karokkal.

Ekkor a Főpap/nő felnyitja magát a jelenlévő Démoni energiáknak. Néha egy démon is beszélhet a kovenhez a Főpap/nőn keresztül.

Bármilyen mágikus munkához először egy kört kell húzni. Az egyik koventag meggyújtja a négy fekete vagy kék (ha nincs fekete) gyertyát a kör négy sarokpontján, amik a Pokol Trónörököseit képviselik. Az ilyesfajta kör a koven erejének koncentrálására szolgál. A kör meghúzásához az athamén keresztül a körbe kell irányítani az energiát, kék fényt vizualizálva, így rajzolva meg a kört. Akkor legyen, hogy mindenki kényelmesen elférjen benne. A kört rajzoló tag energiát lélegez be, majd kilégzéskor annyi energiát irányít keresztül az athamén amennyit csak tud, bele a körbe. Ezután a megfelelő füstölőanyaggal töltött füstölőtartó segítségével meg kell szentelni a kört. Ezután a Főpap/nő is körbemegy egyszer, és megerősíti a kört. A háttérben további gyertyákat is meg lehet gyújtani, hogy koordinálják a munkát – például pusztításhoz vagy vágyhoz vörös gyertyákat. A gyertyákat biztonságos helyen égessétek, nehogy leégjen az épület!

A mágikus munka alatt soha senki nem hagyhatja el a kört, tilos megtörni. Életbevágó hogy a csoport teljesen egyedül legyen, és hogy soha ne zavarják meg vagy szakítsák félbe a munkájukat, különösen mikor mágiát végeznek. A biztonság mindenek felett áll.

Az egyéni koventagok egyesített akaratát ugyanazon cél felé KELL irányítani. Az energia kúp alakban gyűlik össze. Mikor elegendő energia gyűlt össze, az erőkúpot irányítani kell.

A csoporton belül a legáltalánosabb energiagyűjtési módszer a tánc és a kántálás, ez az ősi időkből származik. Az egész csoport körben táncol egy állandó ütemre vagy a kántálás ritmusára. Ezután a tánc és az ütem egyre gyorsul, az energia pedig növekszik. A tánc mindig órajárással ellentétes irányban menjen. Csak engedd el magad és élvezd. A körtáncok lassan indulnak, és egyre gyorsuló ütemben jutnak el a csúcspontig. A koventagok kézen fogva és külön is táncolhatnak. A kézen fogva táncolás még jobban koncentrálja az erőt, mivel összekapcsolja az energiákat, így az egyenletesen tud növekedni. A kézfogás egy változata a könyéknél való összekapaszkodás. Talárban és meztelenül is lehet táncolni.

Fontos az egyszerűség és a ritmus. Mindenki a kör közepe felé fordulva, órajárás ellenében, bal-jobb-bal lépésekkel táncol. Minden lépésnél kicsit hajlítsd be a térdedet, ez egy kis ritmusos ugrást ad a mozdulatnak. A padlót erősen kell taposni ütemre, ez segíteni fog tartani a ritmust és növelni az erőt.

A koven eldönti milyen kántálást [hatalommal bíró szavakat] fog használni, milyen hangszereket alkalmaz (ha alkalmaz), a rituálé pontos részleteit, és az Esbat találkozójának szövegét. Mindenkinek teljesen és pontosan tisztában kell lennie azzal hogy mit kell csinálnia, és egyáltalán mi fog történni.

A mágia legfontosabb eleme az érzés. Az erő létrehozásához mindenkinek erős érzésekkel kell rendelkeznie a csoport által kitűzött céllal kapcsolatban. A koven minden egyes tagjának tiszta képpel kell rendelkeznie a teendőkről. A legfontosabb hogy mindenki a végcélra fókuszáljon. A végcélt mindenkinek tisztán kell látnia, és az energiát ezen cél felé kell koncentrálni. Mindenkinek vizualizálnia kell a végső eredményt, és efelé irányítania az akaratát!

Az a cél, hogy a koven erejét olyan nagyra emeljük amennyire csak lehet, aztán elengedjük a mágia céljára. Az egyre gyorsuló tánc és egyre hangosodó kántálás [hatalommal bíró szavak egységes vibrálása] után hirtelen megáll a tánc, és mindenki a földre roskad (lehet térdre ereszkedni, vagy ahogy azt az egyénnek tetszik). Mindenkinek élénk képet kell maga előtt látnia teljes koncentráció mellett, majd elengedni. A kovent a Főpap/nő vezeti. Minden tag kiálthat, mivel ez segít elengedni az energiát.

A mágia legjobb időpontjaihoz nézd meg a következőt: időzítés (link később).

Ezután a rítust a Főpap/nő zárja, a csengő megszólaltatásával. A csengő szimbolikus jelentősége a rezgésben rejlik. A hatalommal bíró szavak megrezgetik a lelket.

Ezután általánosan lakomázás következik, minden koventag hozhat ételt és/vagy italt. Lehet tánc, szórakozás, játékok mint a Szabbatokon, de ezeket is előre tervbe kell venni.

Az olyan alkalmakkor mikor nincs szükség mágikus munkára, általános hogy standard rituálét végez a koven, valamint Sátánt invokálja, útmutatást kérve. Ezen alkalmakkor a csoportnak egységként kell dolgoznia saját erőin. Ezt a legjobban csoportos energiamunkával lehet megtenni. A Főpap/nő ezután választhat egy témát, amit felolvas a csoportnak, azután megbeszélik. A témákat lehet erről a weboldalról vagy más forrásokból is venni, a lényeg hogy a Sátánizmusról, mágikus gyakorlatról és személyes megerősödésről szóljanak.

MEGJEGYZÉS:

A koven alapvető célja az elmék és a spirituális energia találkozása. A rituális eszközök csak segítségnek vannak. Ha a csoportod nem tud rituális eszközöket szerezni, ez nem akadályoz meg a kovenalakításban, elmétek és lelketek egyesített erejét így is tudjátok céljaitok elérésére használni. A formális ceremóniák – habár segítségül szolgálhatnak és ideálisak a koven számára – szükségtelenek ha nagy nehézségekbe ütközik a végrehajtásuk. A tinédzserek, valamint azok akik a világ olyan területein élnek ahol nem biztonságos Sátáni tárgyakat birtokolni, ezek nélkül is működtethetnek koveneket. A Sátánizmus az elme és a lélek hatalmának használatáról szól. Az anyagi tárgyak csak segédeszközök.

Kategória: Sátáni rítusok és ünnepek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s