Alapvető útmutató kovenekhez (Zoboleh fordítása)

A kovenek szándéka, hogy kihasználja a tömegben rejlő erőt.

A tagok egyesült ereje sokkal többet érhet el, mint az egyén erőfeszítései. A koven baráti társaságot, bajtársiasságot, és a gyakorlatok kölcsönös élvezetét teszi lehetővé, olyan, mint egy szorosan összefonódott család.

Egy csoportosulás által elvégzett mágikus munka gyakran jelentős sikereket ér el, amíg az egyedül dolgozó munkája mérsékelt eredményeket produkálhat. Az összes Joy Of Satan koven célja a spirituális hadviselésben való részvétel.

Mindegyik koven közvetlenül egy Őrződémonnal dolgozik együtt, aki vezeti, és tanítja a kovent Sátán kívánsága szerint.

A kovennek teljes titoktartásban kell tevékenykedni.

A koven szó a latin „conventus”-ból származik, jelentése „gyülekezet”, vagy „összejövetel”. Közös gyökere van a „konvenció”, és „kovenáns” kifejezésekkel.

Maga a koven is egy entitássá válik. Minél nagyobb mágikus hatalommal rendelkeznek a tagok, annál erősebb.

Idővel, ahogy erős összhang és mély kötelékek jönnek létre a tagok között, a koven kifejleszt egy rendkívül erős energiaörvényt, melyből a tagok energiát tudnak fölvenni kiegészítésül, vagy pótlásként saját energiájukhoz.

Ez csak akkor lehetséges, ha az összejövetelek és rituálék rendszeresek, és az összes tag gyakorolja a csapatként való munkát.

A koven felépítése és követelményei:

 • A koven 13, vagy kevesebb tagból áll. Ebbe beletartozik a főpap, aki a gyülekezet vezetője. Ha a létszám túllépi a 13-at, egy új koven jön létre, ami elszakad az eredetitől. Ez a lunáris év (354 nap) 13 teliholdján alapszik.

 • Az összes kovennek rendelkeznie kell saját Őrződémonnal. Ez a Démon szinte kivétel nélkül mindig a főpap Őrzője. A Démon beleegyezése kell, hogy a koven őrzője legyen.

 • A kovennek rendelkeznie kell egy állandó találkozóhellyel, ez lehet házon kívül, vagy az egyik tag otthona, ideális esetben egy templom ami Lucifernek lett tervezve és szentelve.

 • A hagyomány alapján legalább 3 mérföldre kell hogy legyenek egymástól az egyes kovenek találkozópontjai. A területi jogok régi szokása vonatkozik erre.

 • A koveneknek rendelkezniük kell hierarchiával, de tudd hogy a papság vezet, nem pedig uralkodik.

 • Az összes új tagnak el kell végezni a beavató szertartást, hűségesküt kell kötni Luciferrel, és teljes titoktartást kell fogadni.

 • Az új tagoknak már elkötelezetteknek kell lenniük, mielőtt részt vesznek a beavató szertartáson. Ezt megtehetik a koven felügyelete alatt, ha a személynek nincs kifogása ellene. *Az összes tag között erős rokonszenv és kötelék szükséges, a kovennek egy csapatként kell dolgoznia. Az eskü végérvényes.

 • Az összes kovennek rendelkeznie kell egy mágikus névvel, ez tartalmazhatja az Őrződémon nevét, és Sátánista jellegűnek kell lennie.

 • Az összes kovennek rendelkeznie kell saját jelvénnyel, amely felvarrattatik a tagok köpenyére.

 • Az Esbat: A koven ideális esetben a telihold (Esbat) ciklusában gyűlik össze. Rendszeres havi találkozókra kell hogy sor kerüljön, egy Lucifernek szóló meghatározott rítussal, vagy Fekete misével. Ezután megvitatásra kerül bármi, ami épp fontos, majd a tagok együtt fejlesztik képességeiket, mint csapat. Ezt telekinézis gyakorlásával lehet a legjobban véghez vinni, az összes tag együttes erővel mozgat, vagy lebegtet egy tárgyat.

 • Ha bármelyik tag rászorul, az egész koven összegyűlik egy rítusra, hogy segítsenek. Idővel az egyén családjánál is szorosabb kötelékek jönnek létre.

 • A Sabbat: Ünnepnapok, a koven az ünnepelés jegyében gyűlik össze. A nagyobb ünnepek idején, csak kivételes esetekben kerül sor mágikus munkára.

 • A kovenek legfontosabb célja, hogy mindegyik Lucifer közvetítője legyen, aki a dolgát végzi. Ez szinte mindig a spirituális hadviselés területén belül van. Az Őrződémon az, aki az utasításokat adja. Teljes titoktartás kell. Ez egy ajándék Lucifernek a koventől. Ezekre a munkákra hagyományosan az Esbatokon kerül sor. Ezután a nagyobb Sabbatokon és Esbatokon is lakmározásra és ünneplésre kerül sor. A koventagok hozzanak ételt és italt. Az összejöveteleknek pozitív élménynek kell lenniük.

 • A második férfi/nő a hierarchián belül (a Főpap alatt) a koven tisztjeként, vagy végrehajtójaként ismert, ő a felelős a tagságért és az információ eljuttatásáért a tagoknak a következő összejövetel helyszínét, időpontját illetően, mit kell majd hordani, milyen hangszerekre, zenére, ételre van szükség, és így tovább. Ha a Főpap hiányzik, a Tiszt tölti be a helyét.

Mire van szükség a koven ünnepein:

Egy vagy több kis dobra, mint a bongó-dobok, mellyel ritmusba lehet hozni a csoportot. Opcionális hangszerek a Sátáni kovenhez a következők:

Tamburinok, furulyák, pánsípok, fuvolák, kereplők.

Ezek a körben történő ritmikus tánchoz kellenek, ami felkelti a csoport egyesített erejét. A rítus után következő tánchoz az összes feljebb felsorolt hangszert lehet használni, vagy választott zenét is le lehet játszani hangszórón keresztül – metál, vagy bármilyen élénk ütemű zene jó.

Egy megfelelő oltárra és oltár-eszközökre is szükség van. Ez lehet a Főpapé, vagy a kovennek is lehet egy külön, közös oltára. Szükség van a csoportnak egy közös kehelyre, borra, vagy egyéb italra. (Az egész csoport kortyolni fog egyet a kehelyből a rítus alatt.)

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Covens666.html

Kategória: Kovenek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s