A négy sarokpont

Minden egyes sarokpont összeköthető egy Démonnal, illetve elemmel, rituális eszközzel, színnel és minőséggel.

ÉSZAK

Az északi irányt mindig is nagy hatalom forrásának tartották. A “mennyek” a Sarkcsillag körül forogtak. Az ősi népek ehhez a csillaghoz állították be a templomaikat. A Nap sosem érintette az északi sarokpontot, ezért a sötétséggel, rejtéllyel és ismeretlennel azonosították. Az északi irány Pogány vonatkozása miatt a keresztény egyház az Ördöggel azonosította azt. A templom északi oldalára nem – vagy csak ritkán – építettek temetőt. Az északi oldalt kereszteletlen gyermekek, bűnözők, kitaszított emberek és öngyilkosok számára tartották fenn. Sok európai templom északi oldalán van egy ajtó, amit az “Ördög ajtajának” neveznek, és hagyományosan keresztelők után nyitották ki, hogy “kiengedjék a kiűzött Démont”. Azóta a legtöbb ilyen ajtót már befalazták. Az északi irányt a föld elemével, az Újholddal, a pentagrammával, a sötétséggel, titokzatossággal, és a fekete színnel hozzák kapcsolatba. Néhány ember észak felé állítja az oltárát.

DÉL

Napenergia, a Nap, vörös szín, varázspálca, és a tűz elem – mind a déli irányhoz tartozik. Ez az akarat negyede, a pszichikus energia és a természet erőinek irányítása. A dél felé folyó víz régóta mágikus tulajdonságairól ismert, és a középkori boszorkányok szívesen alkalmazták varázslataikban. A dél képviseli az intellektust, tudást és megszerzést, mivel a Nap a déli égbolton éri el tetőpontját (az északi féltekén élők számára).

KELET

A kelet a megvilágosodás, misztikum, örökkévalóság negyede. A levegő eleméhez, az athatméhoz, az ezüst színhez, és az Esthajnalcsillaghoz tartozik, ami Lucifer csillaga. A legtöbb tradícióban az oltárt keleti irányba állítják. A koven számára felrajzolt körnél a Főpap(nő) általában az északkeleti oldalon helyezi el a kaput amin az emberek beléphetnek.

NYUGAT

A víz eleme a tudatalattit, az érzelmeket, a kelyhet, a kék színt és a pszichét képviseli. A médiumi tevékenység, szellemekkel való kapcsolatfelvétel és telepatikus kommunikáció felett uralkodik.

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Cardinal_Points.html

Kategória: Sátáni Boszorkányság | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s