Alapvető gyertyaszínek a varázslatokhoz és szertartásokhoz

fekete mindenre használható, és ha rendelkezésünkre áll, minden rituáléban használni kell más színek mellett. A különböző színek különböző energiákat vonzanak, és a csakrában ingerelnek bizonyos rezgéseket. A meghatározott színű gyertyák használata segíthet felerősíteni az energiákat a szertartási vagy mágikus munkában.

A fekete gyertyák minden Sátáni rituáléban, mindenre megfelelnek. A fekete gyertyák a pusztító munkákban az ellenség lassú elpusztítását idézi elő, ellentétben a vörös szín baleseteivel és hirtelen támadásaival. A fekete szín arra is jó, hogy viszályt és zavart keltsen az ellenség soraiban. A feketét lehet védelemre, negatív energiák megkötésére, akadályok eltávolítására is használni. A fekete visszafordíthatja és szétoszlathatja a negatív gondolatformákat. A fekete elnyel, elrejt zavart és káoszt kelt, új kezdetekre, rejtett dolgok megismerésére használják. A fekete a fény tárolója, és az egyik legerősebb szín. A feketét a Szaturnusz uralja. A fekete befolyásolja az önkontrollt, az állóképességet és a türelmet. A fekete energiát használó varázslatokat legjobb fogyó Holdkor elvégezni, szombati napon, mikor a Szaturnusz erős helyen van, és növekszik. A fekete színt használó varázslatokhoz a gyökércsakra ereje szükséges.

kék gyertyák jók a spiritualitáshoz, meditációhoz, Démonidézéshez, gyógyításhoz, őszinteséghez, az igazság megszerzéséhez, a hűség befolyásolásához, a belső béke megszerzéséhez és a tudáshoz, valamint bölcsességhez kapcsolódó szertartásokban. A kéket használhatjuk arra, hogy otthonunkban harmóniát teremtsünk, megnöveljük okkult hatalmunkat, illetve spirituális védelmet biztosítsunk. A fekete mágiában depresszió, szomorúság, reménytelenség, antipátia, hidegség, lehangoltság előidézésére használhatjuk.

A királykéket a Jupiter uralja. A kék energiát használó munkákat hétfőn vagy csütörtökön kell elvégezni. A kéket igénylő varázslatoknak a koronacsakra és/vagy a torokcsakra erejére van szükségük.

barna gyertyákat használhatjuk a természet szellemeivel való kommunikációra, valamint önmagunk kiegyensúlyozására. A barnát a szilárdságot, semlegességet, és gyakorlatiasságot érintő varázslatokban használják. A fekete mágiában a barnát döntésképtelenség, habozás, szomorúság, tompultság és bizonytalanság előidézésére használják. A barna energiával való munkára a lábcsakrákat használjuk. Az energiát a földből, a talpcsakrákon keresztül kell beszívni.

zöld gyertyákat olyan varázslatokban használják, amiket új kezdetek, növekedés, bőség, termékenység, gyógyítás, siker, általános jó szerencse, harmónia, valamint nagylelkűség befolyásolásáért végeznek. A gyógyító/egészségvarázslatokban a zöld gyulladáscsökkentő hatású. A zöldet önmagában, vagy a barnával együtt használva alkalmazhatjuk a természet szellemeivel való kommunikációban. A zöld a szerelmet, házasságot, szeretkezést érintő mágiában is használatos. A zöld befolyásolja a vonzalmat, míg ezzel ellentétben a vörös a szenvedélyes szerelmet, vágyat és szexet irányítja. A megújulást, hűséget, kibékülést, igazságtételt, egyensúlyt, szépséget, fiatalságot, barátságokat, vonzódást, harmóniát, pénzügyeket, fizetésemelést, társadalmi szerepeket, tulajdont, gazdagságot, élvezetet, és gyönyört is befolyásolja. Jó a kezdetekhez és a növekedéshez.

A fekete mágiában a zöldet irigység, kapzsiság, gyanakvás, neheztelés, betegség, és diszharmónia előidézésére használják. A zöld színt a Vénusz uralja. A zöld energiát igénylő varázslatokat növekvő hold idején, pénteken kell végezni, mikor a Vénusz erős helyzetben van. A zöld színnel való munkákhoz a szívcsakra erejére van szükség.

A szürke gyertyákat halál, betegség, és/vagy gyász és szomorúság előidézésére alkalmazott varázslatokban használják. A Szaturnusz legyen erős helyzetben.

narancssárga gyertyákat a kreativitáshoz használjuk. Segít az alkalmazkodóképességet, szexuális vonzalmat, szexuális ingerlést, szexmágiát, lelkesedést, energiát érintő varázslatokban. Segít a vonzalomban, hirtelen változásokban, energiaingerlésben, az irányítás megszerzésében, a szerencse megváltoztatásában, és igazságtétel szolgáltatásában. A narancssárgát a Nap uralja. A narancsszínt használó varázslatokat legjobb vasárnap elvégezni, mikor a Nap erős helyzetben van. Az ilyen mágia a keresztcsonti- és/vagy a köldökcsakra erejét igényli. A vágy és szexuális vonzalom felkeltésére a keresztcsonti- és a gyökércsakrát használd.

vörös gyertyákat energiára, életerőre, szenvedély keltésére, harag fellobbantására, tiszta vágyra, és fizikai kielégülésre használjuk. A vörös gyulladást okozó hatású, és bosszút, haragot, bátorságot, elhatározást, és az ellenséggel való boldogulást célzó varázslatokban használatos. Használhatjuk a pszichikus támadások elleni védelemként, és az önbizalom növelésére. A vörös baleseteket, tüzeket, sérüléseket idéz elő. Fekete mágikus munka előtt erő és intenzitás invokálására használják. A vörös fizikai, energiát ad, erőt, lendületet, szenvedélyes szerelmet, fizikai vágyat, akaraterőt, és atletikus képességet (főleg versenyszerűt).

Fekete mágiában a feketével ellentétben hirtelen támadásokat, baleseteket, vérontást, erőszakot és gyűlöletet hoz. Használható háborúk, anarchia kirobbantására, és kegyetlenség előidézésére is. A vöröset a Mars uralja. A vöröset használó mágiában a gyökércsakra erejére van szükség. Az ilyen varázslatot kedden kell elvégezni, mikor a Mars növekszik, és erős helyzetben van.

viola/lila gyertyákat a pszichikus képességek felerősítésére használják, bölcsességet ad, segít a jóslásban, átkok eltávolításában, gyógyításban, üzleti sikerben, és a hatalmon lévő emberek befolyásolásában.

A fekete mágiában lilát használhatjuk zsarnokság, hatalommal való visszaélés előidézésére, valamint szomorúságot és árulást hozhatunk vele másokra. A lilát a Jupiter uralja. A lila színt használó varázslatokat csütörtökön kell elvégezni. A pszichikus energiáért végzett munka a hatodik csakra és a harmadik szem erejét kívánja, és hétfőn kell elvégezni, mikor telihold van, és a Hold erős helyzetben van.

A sárga gyertyákat arra használjuk, hogy átmenjünk a vizsgákon, és megnöveljük intelligenciánkat. A sárga energia az agy logikus, tudatos féltekén, a számítógépeken, kommunikáción, audioeszközökön, videón, TV-n, elektronikán, könyveken, irodalmon és az akaraton uralkodik. A sárgát az elme fejlesztésére, a koncentráció mélyítésére, mentális (bal-féltekés) hatalomra, tanulási képesség növelésére, beszédmondási, írási és publikálási képesség javítására használják. A sárga uralkodik a médián, pletykán, rágalmakon, interjúkon, testvéreken, szomszédokon, szóbeszédeken, lopáson, és a tanulás és kommunikáció minden területén. Spirituálisan a sárgát asztrális utazásra lehet használni (a kékkel és lilával együtt). Használják még a káros szenvedélyekről való leszokásra, és szokások megtörésére. A sárga jó a barátságoknál. A fekete mágiában hűtlenség, gyávaság, hanyatlás, betegség, haldoklás, elmebetegség, következetlenség előidézésére használják másokban.

A sárgán a Merkúr uralkodik. A sárga energiát igénylő munkáknak a köldök- és a torokcsakra erejére van szükségük. Mindkét csakra párban dolgozik. A sárga energiát legjobb szerdán és vasárnap használni. Ha bármi olyasmit csinálunk ami az intellektusra vagy kommunikációra vonatkozik, azt szerdán tegyük. Az akaraterőt érintő kérdésekben vasárnap végezzük a munkát.

fehér gyertyákat tisztításra, tisztaságra, ártatlanságra használják. A Hold legyen erős.

Fekete mágiában a fehér szín korrupciót, impotenciát okozhat, és elpusztíthatja a szexuális késztetést. Okozhatunk vele gyengeséget, idegbetegséget és félelmet. A fehér színt a Hold uralja. A fehér energiát igénylő munkákat hétfőn kell elvégezni, és a harmadik szem erejét kell hozzá használni.

Egy rituáléban több színt is használhatunk. A gyertyákat a rituálé előtt a megfelelő illatokkal és olajokkal kell kezelni. Az olajat mindkét kézzel, simogató mozdulatokkal kell felvinni. A gyertyák a tűz elemét jelképezik a szertartásokban, valamint koncentrációhoz is használják őket. A gyertyák vonzzák a Démonokat és szellemeket.

Mindig győződj meg róla rituálé előtt – úgy mint a füstölőknél -, hogy megfelelő-e a gyertya. A rossz illatok vagy helytelen égetés – az olcsó füstölőhöz hasonlóan – elronthatja a szertartást.

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Candle.html

Kategória: Sátáni mágia | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s