A nyári napforduló ünnepe (Litha)

Június 21.

A nyári napforduló akkor kezdődik, mikor a Nap a Rák jegyébe lép. Ez az egyik a négy “Nap-ünnep” közül. A másik három a téli napforduló december 21-én, mikor a Nap a Bak jegyébe lép, a tavaszi napéjegyenlőség, mikor a Nap a Kos jegyébe lép, és az őszi napéjegyenlőség, mikor a Nap a Mérleg jegyébe lép.

Minden Sátáni [eredeti Pogány] ünnepet eltorzítottak és hamis, képmutató bibliai karakterekkel helyettesítették őket, kitalált legendákkal, és olyan szokásokkal, amiknek semmi közük az eredeti ünnepekhez. Ezt a katolikus egyház vitte véghez egyedül annak érdekében, hogy eltávolítsa a spiritualitást és az okkult tudást. Több információhoz kattints ide.

Azon kívül hogy a Sátáni ünnepek az ünneplés és szórakozás időpontjai, ezek a napok olyan pontok az évben, amikor az asztrális kommunikáció sokkal könnyebb mint máskor, és a mágikus munkák is sokkal erősebbek [a megfelelő ünnephez igazítva őket]. Minden mögött az alkímia található. Azok számára, akik a Magnum Opuson, illetve saját erőik és lelkük fejlesztésén dolgoznak, ezek a napok nagyon fontosak a munka bizonyos szempontjai miatt. Például a Magnum Opust hajnali 3-kor kell kezdeni azon a napon, amikor a Nap a Kos jegyébe lép. [Az “Isten báránya” kifejezést a Kos jegyéből lopták, illetve a Chi Ro rúnikus betűkből, amiket gyakran látni a názáretit ábrázoló festményeken és más alkotásokon].

A katolikus egyház a nyári napfordulót “Szent Iván napjával” helyettesítette.

 • A 666 a Napot jelentő szám. Az asztrális napenergia felerősödését képviseli. A szívcsakrát ezoterikusan a Nap uralja. Június 21-22-én, mikor a Nap a Rák jegyébe lép, a Nap ereje drasztikusan megnövekszik.

 • Ebben az időben a szoláris mágia munkái sokkal erősebbek

 • Ebben az időben a szív- és köldökcsakrát érintő munkák is megerősödnek

 • Az asztrális entitásokkal (pl. elementálokkal: tündérek, törpék) való kommunikáció is sokkal könnyebb

 • Halloweenhez hasonlóan elvékonyodik az asztrál-sík határa, és sokkal könnyebb a Démonokkal kommunikálni

 • A tűzmágia sokkal könnyebb

 • A jóslás könnyebb és pontosabb eredményeket ad

 • A nyári napfordulókor a szerelmi varázslatok is erősebbek

 • Tökéletes időpont a gyógynövények, kristályok és más dolgok napenergiával való feltöltésére

 • Kedvelt időpont a gyógyító munkák megkezdésére, mivel a Nap az ezoterikus gyógyító

 • A víz feltöltése Nap-, illetve gyógyító energiával szintén hagyományos ezen időpontkor

 • Pálcák megalkotása és megáldása [tűz], Tarot-kártya megáldása

 • Rúnavarázslatok és munka a rúnákkal: a rúnák a tűz elemből valók

 • Gyógynövények gyűjtése mágiához, főleg a gyógyításhoz, illetve Nap/tűzmágiához

Az ősi időkben ezen ünnep hagyományai szinte mindig magukba foglalták a Baál-tüzeket [a hagyományos örömtüzet]. A tűz eleme az életerőt, és magát az életet jelképezi. A halál hideg és kemény. A tűz a meleg és az élet. Azok közülünk, akik már összesűrítették magukban az életerőt, tudják hogy milyen forró tud lenni, mint a Kundalini kígyó. Ennek az ünnepnek a hagyományos színe a fehér.

Körtánc, kígyótánc, szexuális orgiák, lakomák és ünneplés: ezek mind a nyári napforduló ünnepének hagyományai. A Baál-tűzön való átugrás a mai napig fennmaradt. “Annak ellenére hogy az egyház megpróbált kiirtani minden pogány tradíciót, az örömtűzgyújtás nyárközép estéjén még a leghűségesebb keresztény közösségekben is fennmaradt.”1

Az ősi druidák a “Menny és Föld” egyesülését ünnepelték. Ez nem mást jelent, mint a szívcsakrára való összpontosítást. A “Menny” és “Föld” kifejezéseket a Taoizmusból lopták, mint a korona- [menny], és gyökércsakra [föld] kódneveit. Néhány tanításban a gyökércsakra kódneve a “pokol”, és a szívcsakra a föld, de az itt tárgyalt “egyesülés” a gyökér és a korona energiáinak a szívnél való összegyűjtését jelenti. A két elem, a tűz és a víz egyesülését is ezen a napon ünneplik.

A vudu rituálék is hagyományosan ekkor zajlottak, és évszázadokon keresztül fennmaradtak.

“A dobolás azonnal gyorsabb lett, az énekesek a szertartási dalt kántálták, s egy táncosnő a körbe lépve megkezdte a rituális táncot, amivel a kígyó mozgását utánozta. Az ez után következő tomboló csoportos tánc közben a táncolók letépték a ruháikat, és meztelenül táncoltak, egészen addig, míg a rituálé – ahogy az mindig is volt – szexuális orgiában végződött.”2

források:

¹ Magical Celebrations: MIDSUMMER of the Summer Solstice by Anna Franklin © 2002

² The Folklore of American Holidays, First Edition

Medieval Celebration by Daniel Diehl and Mark Donnelly © 2001

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Summer_Solstice.html

Kategória: Sátáni rítusok és ünnepek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s