Imbolc

Sok ősi hagyományunkat és rítusunkat elpusztították vagy megváltoztatták. Gyertyaszentelő eredete után kutatva rengeteg zsákutcába futottam, és olyan Wicca rítusokba, amiknek semmi értelme nem volt. Megkértem a Démonokat hogy segítsenek. Nem sokkal ezután Sátán Atyám megjelent nekem egy pár másodpercre, és azt mondta: “Gondolj a tűzre.”

Végül rájöttem, hogy ez a tűz hagyománya. “A Tűz Ünnepe”. Ez az ünnep a tűzről szól. A tűz a Sátánizmus fontos eleme. Imbolc/Gyertyaszentelő a téli napforduló és a tavaszi napéjegyenlőség közötti időszakra esik. Pontosabban meghatározva: Imbolcot akkor ünnepeljük, mikor a Nap 15 foknyira jár a Vízöntő jegyében.

Az ősi időkben az ünnepeket a Nap és a Hold ciklusaihoz igazodva tartották meg, nem pedig meghatározott dátumok alapján. Az, hogy a Nap 15 foknyira jár a Vízöntőben, különleges erőt ad az ünnepnek, mivel ez egy különleges együttállás. A rögzített negyedek, amiket Szabbatoknak hívunk, tökéletes időpontok a varázslatokhoz és a mágikus munkához, mivel a Nap állása miatt ezek kapnak egy extra lökést. Különlegesen erős a lökés, ha a tűz elem is használatba kerül; például gyertyamágiával, vagy a tűz elem invokálásával és irányításával.

A 15 Sátán egyik fontos száma.

Az ősi időkben az emberek hatalmas örömtüzek körül táncoltak, és hajnalig ünnepeltek. Vannak bizonyos ételek amiket hagyományosan Imbolckor fogyasztanak, például a palacsinta. Kerek formájuk és aranyos színük miatt a visszatérő Nap jelképei, ezt képviseli ez az ünnep is. A tűz fontossága a tavasz melegének megújhodását, és a közelgő vetési időszakot szimbolizálja, az élet, illetve a termékenység szikráját.

Imbolc dátumok a következő évekre:

2015: február 4-5.

2016: február 4-5.

2017: február 3-4.

2018: február 3-4.

2019: február 4-5.

2020: február 4-5.

2021: február 3-4.

2022: február 3-4.

A tűz elem a teremtés és a kezdetek eleme. Sok koven tartja fontosnak, hogy az új tagokat ezen az ünnepen avassa be. Ez megfelelő időpont arra is, hogy elkötelezzük magunkat Sátánnak.

  • Gyertyamágia

  • Piromancia (Jóslás tűzzel)

A tűzzel való jóslásnál a lángok intenzitása, formája, iránya, illetve a képek amiket bennük láthatunk, mind a gyakorlás része.

  • Örömtüzek

  • Tűzmágia, a tűz elem használata:

A tűzmágiát a tűz elem invokálásával és irányításával erősíthetjük fel. A tűzmágia: önbizalom, hírnév, siker a szerencsejátékban, élvezetek, a népszerűség/karizma biztosítása, egészség és vitalitás növelése, gyógyítás, védelem, siker, mágikus hatalom, kreativitás, lelkesedés, energia, állóképesség, nagyobb változások, alkalmazkodóképesség, vonzódás, hirtelen változások, ösztönzés, önkontroll, a szerencse megfordítása, igazságtétel. Bosszú, düh, tiszta szexuális vágy és fizikai kielégülés, bátorság, elhatározás, megbirkózás az ellenségekkel. Balesetek, tüzek, sérülések okozása. Önbecsülés, atletikusság (főleg versenyszerű), erő, mágikus energia a Fekete Mágiához, intenzitás. Vágy, energia, szexuális energia, erő, lendületesség, szenvedélyes szerelem, akaraterő. Jó a Fekete Mágia alkalmazása előtt történő önmegerősítéshez. Fekete Mágiában használva, a föld elemmel ellentétben hirtelen támadások, balesetek, vérontás, erőszak és gyűlölet létrehozására alkalmazható. Használhatjuk háborúk, zűrzavar és kegyetlenség kiváltására is. Ha megfelelő módon evokáljuk és irányítjuk a tűz elemet, meg fog emelkedni annak a hőmérséklete, amire irányul.

  • Tűzmeditáció:

    Ülj egy tűz, vagy égő gyertya elé, és koncentrálj a következő hat hónapra vonatkozó terveidre. Mit szeretnél elérni? Mivel kapcsolatban vannak erős érzelmeid? Leírhatod őket a fekete könyvedbe, hogy Lammaskor (az aratás ünnepe) megnézhesd, mit értél el.

  • Kundalini (Tűzkígyó) Meditáció

  • A tűz elem invokálása, és rajta való meditálás

A kovenek csoportosan ünnepeljenek és vegyenek részt a fentieken.

A fent leírtak csak útmutatások; nyugodtan meg lehet változtatni bármit. Használjuk a kreativitásunkat, hiszen a tűz a teremtőerő jelképe!

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Imbolc.html

Kategória: Sátáni rítusok és ünnepek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s