Zene

Az Ördög mindig is a legszebb dallamok birtokosa volt; ez évszázadok óta köztudott. Az irodalommal, színházzal és művészettel együtt a keresztény egyház mindig erős gyanakvással szemlélte a zenét, ha az nem volt teljesen a szigorú és elnyomó hatalmuk alatt.

Sátán a hegedű és a fuvola mestere. A 18. századi olasz zeneszerző, Giuseppe Tartini egy álmából merített ihletet, amiben Sátán meglátogatta őt. Hallotta Sátánt hegedülni. Állítása szerint ez volt a leggyönyörűbb melódia amit valaha hallott. “Leírhatatlanul gyönyörű volt.” Azonnal felébredt, és megpróbálta leírni emlékezetből, de sehogy nem sikerült olyat alkotni, mint amilyet hallott. Mindent megtett hogy lemásolja, s végül kiadta “Az Ördög Trillája” címmel.

A 19. századi hegedűművészt, Niccolo Paganinit azzal gyanúsítgatták, hogy “az Ördöggel cimborál”. Más szóval senki nem tudott olyan szépet írni vagy játszani Sátán segítsége nélkül. Itt a keresztény egyház közvetetten bevallja, hogy Sátán gyönyörűsége túlragyogja azt, amit ők imádnak.

Mogyeszt Muszorgszkij szerezte az “Éj a kopár hegyen”-t. A zene egy boszorkányszombatot ábrázol. Az eredeti darabban Sátán győzedelmeskedik a mű csúcspontján, de ez túl sok volt Muszorgszkij keresztény kortársainak. Nyikolaj Rimszkij-Korszakov ezt korrigálta, egy templomi harang megkongatásával zárva a darabot.

Sátán Carl Orff-ot is inspirálta álmaiban, mikor a “Carmina Burana”-t írta. A művet legtöbben az “Ómen” című film betétdalaként ismerik. Orff elmondta a feleségének, hogy sokszor látott Démonokat álmában, mikor a zenét szerezte.

A Jazz is Sátánhoz kapcsolódik. A ritmikus ütemek, a tánc, amit a zene inspirál, és persze ez nyitotta ki az ajtót a rock and roll felé.

A zene mindig is az emberiség barátja volt. A zene megszünteti a feszültséget, ellazítja a az agy bal (logikus) oldalát, így a kreatív jobb oldal új ötletekkel és megoldásokkal állhat elő, ugyanazon a módon, ahogy meditáció közben is. Sátán a zenén keresztül is tud hozzánk szólni. A zene minden tevékenységet kellemesebbé tesz. A munka könnyebb lesz, egy gyors ütem mozgásra serkent, egy lassabb ütem lenyugtathatja az embert, és a szexuális aktus zenére is egy hatalmas élmény lehet.

William Blake egyszer azt állította, hogy az igazi költészet “az Ördög munkája volt.” Sátán serkenti a kreativitást. Segít minden követőjéből előhozni az alkotóképességet. Sátánnal egyedül is tanulhatunk és fejlődhetünk. Mindegyikünk egyedi.

Az ellenség azt akarja, hogy klónok, semmittevők, és egyszínűek legyünk. Tekintsétek csak meg a tálibok, a keresztény kvékerek, Amishok és haszid zsidók szigorú öltözködési szabályait. Náluk nincs helye semmilyen önálló kreativitásnak. Ezek a vallások megszentségtelenítik és kivégzik az emberi lelket, és rabszolgasorba is taszítják azt. Ezzel ellentétben Sátán az egyéniséget és a szabadságot hirdeti.

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/MUSIC.html

Kategória: Sátán prédikációi | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s