Familiárisok

A familiáris egy állat, amit Sátántól kapnak ajándékba a követői. Ez az állat egy hihetetlenül szoros, szeretetteljes kapcsolatot alakít ki a tulajdonosával. Ez az állat abban különbözik a többi állattól, hogy a testében egy Démon lakozik. A kapcsolat általában olyan szoros, hogy ha a tulajdonos megbetegszik, az állat is gyakran betegnek érzi magát. Macskák, kutyák, madarak, rágcsálók, és hüllők is lehetnek familiárisok. Egy boszorkánynak több ilyen segítője is lehet. A mágus fel fog figyelni arra, hogy segítőkész Démonok védelme alatt áll, akik gondoskodnak a jólétükről. Ezek az állatok ajándékok Sátántól, és nagyon jól kell bánni velük. A boszorkányokról úgy tartják, mindig gondját viselik a familiárisaiknak.

A familiárisok nagyon erősen védelmezik gazdájukat. Segítségünkre lehetnek a mágiában is. Azok a boszorkányok, akiknek nincs segítőtársuk, kiküldhetnek egy pszichikus hívást, hogy megtalálják a megfelelő állatot. A familiárisok érzékenyek a lélek energiáira, és nagyon hasznosak tudnak lenni az erő megnövelésében, varázslatok végrehajtásában, jövőbelátásban, szellemekkel való kapcsolatfelvételnél, és más mágikus munkáknál is. Ezenkívül pszichikus érzékelőként is szolgálnak, láthatóan reagálva bármilyen nemkívánatos vagy negatív energiára. Az egyik főpap kutyája dühösen morgott és ugatott, felborzolt szőrrel, mikor egy angyal jelenlétét érezte, ezzel figyelmeztetve gazdáját a nemkívánatos jelenlétre.

Ez a védelem kétirányú. A tulajdonos szintén védelmezni fogja a familiárisát, fizikailag is. Ez a kapcsolat nagyon erős, mint a szülő-gyerek kapcsolat. Az ellenség kijelentéseivel és a rémtörténetekkel ellentétben, Sátán tiszteletben tartja az állatokat, és azt kívánja követőitől is, hogy tisztelettel bánjanak velük. Az Al Jilwah-ban azt mondja: „A föld állatai, az ég madarai, a tenger halai mind kezeim irányítása alatt állnak.”

A bubópestis (Fekete Halál) gyors terjedésének (egyik) oka a tizennegyedik századi Európában az volt, hogy a keresztény egyház az Ördög állatainak kiáltotta ki a macskákat, és az emberek tömegesen kezdték őket gyilkolni. Ennek eredményeként a patkányok létszáma robbanásszerű növekedésbe kezdett, és így a patkánybolhák iszonyatos mértékben el tudták terjeszteni a pestist.

Forrás: http://www.freewebs.com/eridu666/Familiars.html

 

Kategória: Démonok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s