Evokáció és invokáció

Alapvetően két módja van egy entitás megidézésének illetve az energiával való munkának: az “Evokáció” és az “Invokáció”. A spirituális evokáció egy entitás megidézése, legyen az Démon, lélek, elhunyt személy, vagy elementál, és a lény a megidézőn kívül jelenik meg. Az energiával való munka során az energia mindig az “operátor”-on kívül van, sohasem a testén belül. Az evokáció használatakor soha nincs közvetlen kapcsolat.

Az invokáció a szellem saját lényünkbe fogadása. A lény ténylegesen belép az operátor testébe. Például mikor egy Démont invokálunk, és a Démon az operátoron keresztül beszél, az operátor hangját használva kommunikációra. Ilyenkor gyakran megváltozik az ember hangja, mélyebb lesz, vagy reszelősebb, vagy valamilyen más változáson esik át. A szeánszokon a médium gyakran képes egy anyagot előállítani, amit “ektoplazmának” hívnak. Ebben a fénylő anyagban tud az evokált szellem látható formában is megjelenni. Ez végül is az invokáció egyik formája, mivel közvetlen kapcsolat van a szellem és a médium között.

Sokféle különböző lény létezik. Az egyik dolog amit megtanultam Sátán Démonjaival az az, hogy mikor a testünkbe lépnek, semmilyen módon nem okoznak nekünk kárt. Mindig teljesen tudatában vagyunk mindennek. Mikor rajtunk keresztül beszélnek, tudatában vagyunk annak amit mondanak, és nagyon ritkán erőltetnek bármit is. A személy nem tapasztal emlékezetkiesést, “kiesett időt”, mint azok, akik angyali lényeket invokálnak. Az angyalok gyakran Démonoknak álcázzák magukat. Vannak entitások, amik NEM Sátán fennhatósága alá tartoznak, és mikor a testünkbe invitáljuk őket (általában ezek angyali lények vagy hasonlók), átveszik az irányítást és kárt okoznak a személynek aki invokálta őket, és az egyénnek erről semmilyen emléke nem lesz. Időkiesései lesznek, és valószínűleg más, tovább tartó problémái is. Sátán a tudást hozza el nekünk. Nincs oka elfelejtetni bárkivel bármit, és kihagyásokat okozni bárki memóriájában hogy elrejtsen valamit. Az olyan emberek, akik angyalokkal vagy más, ismeretlen asztrális entitásokkal kontárkodnak, megtapasztalhatják ezeket a problémákat, aztán természetesen butaságukból kifolyólag az “Ördögöt” okolják.

Néhány Démon szeret játszani. Egyszer mikor munkában voltam, az egyik munkatársam mutatott egy fényképet a barátnőjéről. Éreztem, ahogy egy Démon a testembe lépett, és azt mondta: “gyerünk.” “Olvasni” kezdtem a barátnőt. A munkatársam meg volt lepődve, hogy milyen pontos vagyok. Természetesen a Démon barátom volt az, rajtam keresztül beszélve.

A legtöbb elérhető, varázslatról, mágiáról szóló szöveg – a tudás hiánya miatt (a kereszténység eltávolította és meghamisította a spirituális és mágikus tudást) – nem csak rossz utasításokat ad, de olyan instrukciókat is, amik veszélyesek lehetnek mikor fekete mágiát, halálenergiát, vagy más destruktív erőt alkalmazunk.

Nagy különbség van az evokáció és invokáció között. Mikor energiát vagy szellemeket invokálunk, magunkon keresztül teremtünk kapcsolatot az energiával vagy a szellemmel. Nyilvánvalóan ha valaki pusztító, vagy halálenergiát alkalmaz, ez nagyon veszélyes lehet. Az invokációhoz hozzá tartozik az is, hogy energiát halmozunk fel a saját lelkünkben, és az auránkon és/vagy csakráinkon keresztül eresztjük ki azt. Ez egy kapcsolatot hoz létre az áldozattal.

A legtöbb varázslat a fekete mágiában a mágus hibái miatt sül el rosszul. Vannak más szempontjai annak amiért egy fekete mágikus munka rosszul sikerül, például ha az áldozatnak erős aurája van ami visszaveri a negatív energiát; vagy az áldozat erős szellemi védelem alatt áll (ha valaki Sátán védelme alatt áll, semmi nem érhet hozzá), vagy a mágus rosszul időzít. Lehetnek más okok is, de a fentiek a legáltalánosabbak.

Még a fehér mágiában is – ahol a gyógyítás a cél – akadhatnak problémái a mágusnak az energiával, amit felhasználás előtt invokál. Bármikor is invokáljuk az energiát, erős kapcsolat jön létre. Nyilván senki akinek ép az elméje nem akar összekapcsolódni egy betegséggel. Ha a mágus pénz teremtésén dolgozik, vagy személyes hatalmon, vagy más pozitív energiafelhalmozáson, az invokáció szükséges. Ez a szerelmi varázslatoknál is fontos, illetve a vágyat érintő munkáknál is.

Ismerni kell a különbségeket egy varázslat végrehajtásánál, mivel a tudatlanság vagy a rossz felhasználás úgy végződhet, hogy a varázslat visszaüt, illetve más nemkívánatos kimenetelek is lehetségesek.

Példaként a halálenergia evokálását említeném: A gyakorlott mágusnak ismerősnek kell lennie ezzel az energiával. A halálenergia főleg hullaházakban, temetőkben, csaták és mészárlások színhelyén uralkodó, illetve más olyan helyeken, ahol emberek haltak meg. Ez az energia szürke, komor, lehangoló. A mágusnak transzállapotba kell kerülnie, és körülvennie magát az energiával, de *TILOS* a testébe fogadnia azt. A mágusnak az akaratával és vizualizációval kell az energiát egy gömb vagy más formába irányítania. Az energiát tömöríteni kell. Az így megformált energiát ki lehet terjeszteni, illetve össze lehet húzni, attól függően, hogyan akarja a mágus eljuttatni az áldozathoz. Ha az áldozat csakráin keresztül akarja bejuttatni az energiát, szorosan össze kell nyomni, és mikor az áldozat testébe kerül, “szétrobbantani”, vagyis kiterjeszteni. Ha a cél az hogy az energiát az áldozat aurájához “ragassza”, az energiát az egész aura köré kell burkolni. Az egyéni céloknak megfelelően lehet más variációkat is használni.

Forrás: http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Evocation.html

Kategória: Sátáni mágia | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s